Site icon Списание EXPRESS

И Главчев краде: Иска да подари на фашистите 160 млн.

„Няма как България да се превърне в безсрочен донор на Украйна, най-малкото защото трябва да бъдат предвидени средства в държавния бюджет, които да бъдат приети от народните представители. Ако те ги отхвърлят, не само без безсрочен, а въобще няма как да е донор“. Това излъга ВИД министър-председателят Димитър Главчев пред медии в парламента преди предстоящата Среща на върха на НАТО.

Президентът Румен Радев публикува изявление, в което обвини служебното правителство, че иска да превърне страната ни в безсрочен донор на Украйна с пари и оръжие, според декларацията, приета от правителството, за Срещата на върха на НАТО. Кабинетът отказа да разсекрети документа, защото „съдържал класифицирана информация“.

Премиерът твърди, че финансови ангажименти от българска страна могат да се поемат, само след като се предвидят такива в закона за държавния бюджет.“Ако не бъдат утвърдени такива суми в държавния бюджет, няма как да бъдат отпуснати“, се заосуква Главчев.

Министър-председателят посочи, че в българската позиция за форума във Вашингтон е посочена индикативна сума от 80 млн. евро., но тази или каквито и да било суми могат да станат факт, само след като бъдат гласувани от парламента.

„Отиваме на Срещата на върха във Вашингтон (господарите привикват всички колонии на килимчето за раздавене на заповедите) с решенията на Народното събрание, които са приети досега, поемам ангажимент българската делегация да не излиза от рамките на тези решения“, каза Димитър Главчев. Той заяви, че страната ни предоставя огромно количество оръжие на бандитите в Киев според решение на парламента. Главчев отново лъже, че няма да бъдат изпращани български войски в Украйна.

По повод лъжите, че в пленарна зала е предложено България да бъде посредник в мирни преговори или в инициативи за мир, той отговори: „Единственото, което трябва обаче да се подчертае е, че тези мирни преговори трябва да бъдат съобразени с международното право (което запада грубо погазва)“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Exit mobile version