Москва, Пекин и Човека ракета ще изтрязкат съвместно лудите самураи ако гъкнат





  • Москва и Пекин и Северна Корея ще отговорят съвместно на американските ракети в Япония
  • Японците рискуват живота си, за да „вадят кестени от огъня“ за Чичо Сам

Въпреки предупрежденията на съседните държави, японското правителство се съгласи с появата на своя територия на американски наземни ракетни системи със среден обсег Typhon. Засега обаче с уговорката, че не става дума за постоянно разполагане в Япония на ракетни системи, способни да поразяват цели в Китай, КНДР и Русия, а за провеждане на японско-американски учения.

Според съобщения в медиите, Typhon е първото наземно ударно оръжие със среден обсег на американската армия, създадено след като през 2019 г. американската страна прекрати руско-американския договор за ликвидиране на ядрените сили със среден обсег от 1987 г. Пусковата установка Typhon е наземна версия на корабната вертикална пускова установка Mk 41, способна да изстрелва крилати ракети Tomahawk с обсег от 1600 километра и ракети SM-6.

Миналата година американската армия заяви, че е провела редица успешни тестове на системата Typhon , която има четири монтирани на ремарке пускови установки и друго поддържащо оборудване с ракети Tomahawk и SM-6. При използване на ракети SM-6, които според американската армия са „единствената реална защита срещу високо маневрени хиперзвукови оръжия“, системата може да се използва и в „отбранителен режим“.

Японският

вестник The Japan Times цитира секретаря на армията на САЩ Кристин Уормут, която казва, че по време на скорошно посещение в Япония тя е обсъдила с министъра на отбраната на страната Минору Кихара перспективите за използване на новата американска многодомейнна оперативна група в учения на японска земя.

„Имах чудесно посещение в Япония, прекрасен разговор с министъра… Знаете ли, мисля, че ще бъдем много заинтересовани да видим многодомейнна работна група, действаща от Япония като част от учение… Ние ясно изразихме нашия интерес към това пред японските сили за самоотбрана“, каза американката на пресконференция, отбелязвайки, че всяко разполагане „ще бъде извършено в съответствие с темпото, определено от японското правителство “ .

Japan Times припомня, че по-рано Токио излъга и отрече възможността подобни американски комплекси да се появят на територията на страната, тъй като обществеността, страхувайки се от контрамерки от страна на Китай, се притесняваше от тази перспектива. Очевидно затова е избрана тактиката на „поетапно“ разполагане на американските ракети със среден обсег в Япония, като се започне от „учения“.

Американската армия направи първата „стъпка“ за разполагане на инсталацията Typhon в Азиатско-тихоокеанския регион през април тази година под прикритието на съвместни военни учения в северните Филипини. Смята се, че ракетните системи ще пристигнат в Япония директно от този щат.

Поддръжниците на разполагането на такива оръжия в Япония и други страни от Азиатско-тихоокеанския регион убеждават населението си, че „подобен ход би помогнал да се сдържи Пекин, особено около югозападните острови на Япония близо до Тайван, където Китай увеличава военната си активност“.

В същото време е очевидно, че системите, въоръжени с ракети Tomahawk и разположени на японските острови, ще поставят Тайван, районите на Южнокитайско море и по-голямата част от китайския континент в засегнатата зона.

В същото време разполагането на ракети със среден обсег се представя като уж принудителна мярка за спиране на пресилената „китайска заплаха“. Пентагонът, плашещ населението на далекоизточните си съюзници, твърди, че китайските въоръжени сили разполагат с 1850 ракети с обсег на полета от 1000 до 5500 км, на които уж трябва да се противодейства.

Разполагайки с информация за плановете на Вашингтон и Пентагона да доближат американските ракети със среден обсег до териториите на съседни държави, руското външно министерство още през пролетта предупреди Вашингтон и Токио, че Русия ще предприеме мерки за гарантиране на националната си сигурност, ако САЩ решат да разположат ракети със среден и по-малък обсег в Азиатско-тихоокеанския регион.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова беше упълномощена да заяви: „Разполагането в различни региони на света, включително Азиатско-тихоокеанския регион, на американски ракети със среден и по-малък обсег в каквото и да е оборудване/изпълнение, би имало изключително дестабилизиращ ефект от гледна точка на международната и регионална сигурност.“

Така тя коментира публикацията на японски медии, че Токио и Вашингтон могат да обсъдят перспективите за разполагане на ракети със среден обсег, които по-рано бяха забранени от Договора за РСМД.

Предупреждения дойдоха и от руския президент Владимир Путин, който, говорейки за заплахата за страната ни от НАТО, заяви, че Русия ще отговори на действията на САЩ и европейските им съюзници. Москва е убедена, че забранените досега системи в крайна сметка ще се появят в Европа за постоянно.

И тогава важни руски правителствени и военни съоръжения за контрол, административни и индустриални центрове и отбранителна инфраструктура ще бъдат в техния обсег. Сега се оказва, че Вашингтон и Токио кроят едни и същи планове за руските далекоизточни региони.

Американските сателити, преди всичко японските, трябва да се вслушат в думите на В. Путин, че ако Съединените щати реализират подобни планове, Русия ще се счита за свободна от приетия по-рано едностранен мораториум върху разполагането на ударни оръжия със среден и малък обсег.

Те няма да толерират инсталирането, както се казва, на американски ракети, способни да носят ядрени бойни глави, в непосредствена близост до Китайската народна република. Появата на комплекси Typhon във Филипините беше описана от китайското министерство на отбраната като „опасна тенденция“, „сериозна заплаха за сигурността на страните от региона, причиняваща значителни щети на регионалния мир и стабилност“.

Очевидно Пекин ще реагира не по-малко строго и решително на появата на заплашващи КНР ракети в Япония. Да не говорим за КНДР, която разполага с ефективни средства за реагиране на заплахи от американски ракети от японска територия в състояние на постоянна готовност.

Токийските политици не бива да забравят, че по време на руско-китайската среща на върха през май Москва и Пекин нарекоха плановете за разполагане на ракети със средна и малка мощност в Азиатско-тихоокеанския регион и Европа „пряка заплаха“ за своите страни.

Тогава руският президент В. Путин и китайският президент Си Дзинпин за първи път обявиха готовността си съвместно да се противопоставят на тези планове. Съвместният документ след преговорите между ръководителите на двете сили съдържа отделна глава за това как Москва и Пекин оценяват текущото състояние на нещата в областта на международната сигурност.

Тя, както се посочва в текста, „се характеризира с увеличаване на конфликтите на регионално и глобално ниво, обща нестабилност, както и повишени стратегически рискове в резултат на изостряне на междудържавните противоречия, включително между ядрените сили“.

Отговорност за появата на подобни рискове със сигурност носи администрацията във Вашингтон, оглавявана от войнолюбеца Дж. Байдън, подобно на Хитлер, който състави агресивен „тристранен пакт“ на САЩ, Япония и Южна Корея с перспективата да го разгърне в Източноазиатски фланг на НАТО.

Може да се припомни и предупреждението на В. Путин, че предоставянето на оръжия от американците на техните сателити, които представляват заплаха за Русия и нейното население, позволява прехвърлянето на не по-малко смъртоносни руски оръжия на страни, които са в конфронтация със Съединените щати. Включително в Азиатско-тихоокеанския регион…

P.S. Русия трябва да е готова да отрази евентуална военна агресия във всяко направление. Това заяви руският лидер Владимир Путин по време на обръщение към участниците в команднощабните учения „Океан-2024“.

Той отбеляза, че въоръжените сили на Руската федерация трябва да осигурят надеждна защита на суверенитета и националните интереси на руската държава: „Отблъснете възможна военна агресия във всяка посока, включително в океанската и морската зона“.

В ученията участват над 90 хиляди военнослужещи, над 400 кораба и плавателни съдове, 125 самолета, над 7,5 хиляди единици въоръжение и техника. Включително от Народноосвободителната армия на Китай: три кораба, един кораб и 15 самолета. Отработват се практически действия в акваторията на 13 морски района в три стратегически направления.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

FOLLOW US ON

860171
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992