Медведев към Запада: Не се заблуждавайте, търпението ни има граници!





Един ядрен конфликт е въпрос на много трудно решение, но последствията от него ще са изключително лоши. Това пише в своя канал в Телеграм зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Той отбелязва, че никой не се нуждае от ядрен конфликт, но търпението на всеки в един момент свършва.

Медведев отбелязва, че западните началници и техните войнолюбиви политици живеят с мисълта, че руснаците само на думи заплашват, че ако бъде разрешено на Киев да удря дълбоко в територията ѝ, ще отговорят с нужните средства:

„Какво мислят западните началници и техните войнолюбиви политици /…/ руснаците говорят много за отговор с оръжия за масово унищожение, но не правят нищо. Това са само „действия на приказки“.

Руснаците няма да преминат границата. Те просто всяват страх. Ядреният конфликт е безполезен за тях, те имат какво да губят, включително подкрепата на „глобалния юг“. И изобщо – кому е нужен апокалипсис? И така нататък, и така нататък“, пише Медведев.

Той предупреждава, че „напомпаните англосаксонци“ не желаят да признаят, че „всяко търпение си има край“.
…..

Изненадващо и шефът на НАТО пожела да се върне диалогът с Русия

На фона на все по-обтягащите се отношения между Запада и Русия, заради появилата се информация в редица западни медии, че САЩ и Великобритания ще разрешат на Украйна да използва далекобойни високоточкови ракети за обстрел на територията на Руската федерация, генералният секретар на НАТО в оставка Йенс Столтенберг заяви, че трябва да бъде възстановен диалога с Москва в името на спирането на войната.

„Продължавам да вярвам в диалога с Русия, свързан с отбраната и възпирането“, заяви Столтенберг и добави, че възстановяването на диалога е необходимост.

Той е категоричен, че за разлика от времето през 2014 година, днес възможностите за възстановяването на диалога с Русия са значително по-малко.

Преди два дни, на 12 септември Столтенберг призна за два лични провала. Първият бил изтеглянето на натовските войски от Афганистан, а вторият – войната в Украйна.

Междувременно британското издание The Guardian публикува вчера, 13 септември, статия, в която пише, че решението и от Съединените щати и от Великобритания да се даде право на Киев да обстрелва Русия със западно оръжие всъщност вече е било взето.

Вестникът уточнява, че най-вероятно на Украйна ще бъде казано да стреля основно с далекобойните английски ракети Storm Shadow.

Не е ясно обаче, дали в това число ще е и английско-френската модификация, която може да стигне и до столицата Москва и дори по-далеч.

Според Guardian, в момента официалните държавни лица умишлено мълчат по темата, защото „не били готови да обявят“ новината. Припомняме, че няколко пъти през последните три дни от Белия дом заявиха категорично, че САЩ не са си били променили политиката по отношение на неизползване от страна на Киев на техните ракети за нападение над Русия.

В този смисъл, разрешението за обстрел с британските не противоречи на изявленията на американските политици.

Точно и по тази причина, The Times писа, че най-вероятно американският президент Джо Байдън ще обяви решението си украинците да използват британските ракети с голям обсег Storm Shadow за бомбардиране на Русия. За американските ATACMS не се споменава никъде в новината.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

FOLLOW US ON

860167
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992