Това е букет, купен от моята баба





Срещнах я на подлеза на Окръжна. Тя имаше един букет в ръцете си и още четири в една стара, окъсана чанта.

Цветята, каза тя, ги е брала рано сутринта същия ден, “за да дойда бабе, когато хората отиват на работа, та повечко да минат покрай мен”. Грижливо подредени и много ароматни. Понечих към един букет, за мен нямаше значение кой, но тя ми даде този с лалето, бил най-красивият.

Е, дойде момента да се разплатим, но тя не каза точна сума, само скромно, тихичко нашепна, колкото дадеш. Аз започнах да се чудя и я питах как така, та нали си станала рано, набрала си цветя, направила си букети, не може аз да решавам. А тя ме погледна жално и ми каза, че й трябват пари колкото за един хляб и кисело мляко.

Подадох й 5лв, а тя се насълзи и ми благодари, че съм й осигурила прехраната поне за два дни. Какво по дяволите са 5лв. за работещ човек? Кутия цигари? Кафе? Бира? Лъскаво ежемесечно списание?

По какви ли не ненужни глупости харчим парите си. Моля всеки, който има желание и разбира се възможност да се включи в акцията “Купи от бабата”. Може да им дадете 1, 2, 3, 5лв, за тях всяка стотинка е ценна. Срам ги е да просят, затова продават цветя, копър, череши, вишни, коприва, прясно мляко, стари книги и много други.

Да, това е непозната баба или дядо, но не ги подминавайте с пренебрежение, дори в забързаното ежедневие бихте могли да отделите 2 минути. След време, на същото място, притиснати от немотията може да се окажат вашите баби, дядовци, майки или бащи.

Докажете, че все още има хора с добри сърца, които са готови да помогнат и направете трудният им живот поне с една идея по-лек. Благодаря!

Моля споделяйте снимката, за да може повече хора да разберат за акцията. Тя се провежда в цяла България.







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

840976
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992