ИМА НАЧИН ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ! **** Въпрос към НАП: НЯМА ЛИ ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТЕ ЗА 17 МЛРД. ДЪЛГОВЕ НА БУШОНИ? ИЛИ ПАК ЩЕ СИ МИЕТЕ РЪЦЕТЕ…





Предложил съм решения. Но съм сигурен, че новият парламент няма да си мръдне пръста. Прокуратурата нищо няма да свърши – това е ясно.

И затова предлагам още едно решение – суперефективно и безотказно.

Защото има и друг път чрез гражданския процес: всички тези сделки могат да се обявят за нищожни от съда – т.е. несъстояли се.

Тогава аферистите си получават обратно дълговете, които са трапосали на ромите. Не на ромите, а на аферистите ще се наложи да плащат, а те имат и много пари, и много активи и собственост.

Обаче това никога досега не е правено, защото НАП и МФ не са искали да го направят. Като от огън държавата се пази да си поиска дължимото.

.

Основанието за връщане на парите са текстове на Закона за задълженията и договорите.

***** § чл. 8 Лицата …. не могат да упражняват тези права В ПРОТИВОРЕЧИЕ С ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО.

***** § Чл. 9. (Изм. – ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Страните могат свободно да определят съдържанието на договора, доколкото то не противоречи на повелителните норми на закона И НА ДОБРИТЕ НРАВИ

***** § Чл. 17. Ако страните ПРИКРИЯТ сключеното между тях съглашение С ЕДНО ПРИВИДНО СЪГЛАШЕНИЕ, прилагат се правилата относно прикритото, ако са налице изискванията за неговата действителност.

.

Няма проблем с делата, понеже в такива случаи не НАП и МФ трябва да доказват, че има измама на държавата. При такъв иск се приема, че твърдяното в него (в случая измама на държавата като трето лице) е осъществено. И не НАП или МФ трябва да доказват това, а обратното – аферистите ще трябва да докажат, че не са измамници.

———————–

*** § Чл. 26. (Ал. 1 изм. – ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Нищожни са договорите, които противоречат на закона или го заобикалят, както и договорите, които накърняват добрите нрави… както и привидните договори. ОСНОВАНИЕТО СЕ ПРЕДПОЛАГА ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО.

*** § Чл. 27. Унищожаеми са договорите, сключени от недееспособни или сключени от техен представител без спазване изискванията, установени за тях, както и договорите, СКЛЮЧЕНИ ПРИ ГРЕШКА, ИЗМАМА, ЗАПЛАШВАНЕ ИЛИ КРАЙНА НУЖДА.

————————

НАП става страна по това правоотношение – договора на афериста с бушона в момента, в който си е потърсила или си потърси дълга. И съответно веднага получава правото да отправи иск в съда за нищожност или унищожаемост на този договор за прехвърляне на фирма на друго лице – т.е. за негово провъзгласяване като несъществуващ.

Това става в Гражданския съд, а не в Наказателния, където прокуратурата като обвинител встъпва в правата на НАП и МФ и може да саботира процеса и осъждането. Всъщност и в Наказателния съд може да се отправи такъв граждански иск, по който прокуратурата вече няма да страна.

Т.е.

И М А Р Е Ш Е Н И Е С Е Г А,

В М О М Е Н Т А.

Освен това при искане на нищожност няма никакви давностни срокове! Т.е. иск винаги може да се подаде, дори да са минали десетилетия от аферата.

.

Стига обаче НАП и МФ да го поискат. Ако не го поискат, ако не го направят, може да сте сигурни, че начело на НАП и МФ пак са застанали аферисти, които прикриват тези афери от една страна.

А от друга страна – партиите нямат политическа воля да се потърси отговорност за милиардите. Защото ако някакви бандити в държавните структури не го искат и пречат, един законов текст може да ги задължи да го направят.

Например нещо подобно „при съмнения за избягване на задължения към обществото чрез прехвърляне на фирми с дългове НОИ, общините, НАП и неговият принцип МФ са задължени да поискат от съда обявяването на договорите за нищожни”. И да се предвиди дисциплинарно уволнение и глоба при неспазване от чиновниците на този текст, а в по-тежките случаи – наказателна отговорност.

.

Освен това се питам как нотариусите оформят документите, след като бушоните-роми са практически неграмотни? И как тези бедняци поемат дългове за много милиони?

.

Проблемът не е само с милиардите на държавата, а далеч по-голям, защото така може да се прехвърли на бушон и фирма със задължения към друга частна фирма. И се прави.

Особено при големите обществени поръчки. Голямата акула по тях създава фирми-подизпълнители като първи бушон, тези подизпълнители като втори бушон сключват договори с други подизпълнители. Другите – на края на веригата са фирмите, които фактически ще извършат работата, но по възложени им занижени критерии спрямо обществената поръчка.

После подизпълнителят – втори бушон не плаща на фирмите-работяги. ДДС-то умира, понеже фирмите-работяги, извършили работата, са останали без пари. Вторият бушон – хирмата-техен поръчител за дейността, веднага се прехвърля на трети бушон – някой ром.

За капак освен некачественото строителство или доставка, освен неплатеното ДДС, данъци, осигуровки и т.н. резултатът е затриване на читав и нормален бизнес (свършилите работата) с всички последици за обществото от това. И съответно прибиране на активите на фирмите-работяги: машини, съоръжения и т.н. и продажбата им чрез съдиите-изпълнители на акулите. Които после да ги отдават под наем на други фирми-работяги, за да си свършат работата по поредната обществена поръчка. Имам стотици такива случаи, които съм разследвал

.

Най-големият проблем у нас е, че дори лошите ни закони не се спазват – нито от администрацията и държавните структури, нито от правосъдните органи.







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841389
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992