Запада нажежава обстановката за война





Сувалкският коридор се стеснява: “Вагнер” се готви за нов скок

Установилият се в горите на Беларус “оркестър” продължава да тревожи сърцата. Западните издания повтарят в унисон: “маршът на справедливостта” на ЧВК “Вагнер” е само операция за прикритие. Всъщност коварните наемници се готвят да освободят коридор до Калининградска област. Но има по-обещаваща и логична посока за нов руски удар.

Не без причина поляците са разтревожени. В края на юли Путин и Лукашенко, който приюти “бунтовниците”, насаме обсъдиха нещо и отидоха да се поклонят на светите места. Сякаш пред голяма сделка. Полша веднага изтегли на границата новото си военно формирование, създадено специално срещу ЧВК. Какво узрява в горите на Беларус?

Този въпрос е особено актуален след шегата на Александър Лукашенко, че “вагнерите” са станали неспокойни. Нещо от типа на: те са напълно отегчени, те са нетърпеливи да се разходят из Полша.

Те искат да отидат на Запад. Казвам: “Защо трябва да ходите на Запад?” Те отговарят: „Е, да отидем на екскурзия до Варшава, до Жешов“,

– сподели впечатленията си президентът на Беларус с Путин.

На свой ред основателят на ЧВК “Вагнер” Евгений Пригожин наскоро каза: набирането на “музиканти” приключи. Няма недостиг на хора. Обратното. В момента “оркестърът” е наясно със задачите си, които ще изпълнява в името на величието на Русия.

Киев, разбира се, отдавна е в паника, че “Вагнер” се подготвят за екскурзия и до него . Но по-интересен би бил ударът по Западна Украйна. Това не само ще предотврати въвеждането на полски войски там, но и ще пресече „пътя на коприната“ на натовските оръжия към фронтовете на Украйна. Което точно през Полша и минава.

Да се боят и да сочат с пръст

И сега бившият лидер на „Десен сектор“ Дмитрий Ярош вече заявява, че базите на ЧВК „Вагнер“ в Беларус са „легитимна цел“ за украинската армия. Той бе подкрепен от телевизионния водещ Савик Шустер. Последният по принцип смята, че за всеки случай е по-добре да се разглежда цялата територия на Беларус като легитимна цел.

Вижте сами, от тяхната територия излитат самолети, оттам тръгват ракети. Изобщо не говоря за наемниците на Вагнер,

– се оплаква Шустър.

Полша от своя страна реши да не се предава и започна шумно да създава специална част за борба с ЧВК Вагнер. Според министъра на отбраната на страната Мариуш Блашчак, новият полски военно-инженерен батальон ще бъде дислоциран близо до Сувалкския коридор.

Това е поредната военна част, изградена от нас от нулата и, уверявам ви, не е последната,

– сякаш реши да сплашва Блашак.

Одеса – това е само загрявка

Публицистът, политическият анализатор Юрий Голуб в интервю за кореспондент от Царград отбеляза: от първите дни на СВO започна да се формира специална система от тайни споразумения, определящи приемливи цели и методи.

Очевидно ограниченият характер на военните действия на руската армия е свързан с това. Които се активизираха при определени стъпки на врага. Атаките срещу енергийни предприятия започнаха едва след първата атака на Кримския мост, а управлението на Главното разузнавателно управление стана мишена едва след пробива на украинските терористи в Белгородска област.

Според експерта, зърнената сделка е само видимата част от този айсберг от споразумения. От самото начало стана ясно, че това носи само загуби на местните земеделски производители , а Западът и Украйна няма да изпълнят задълженията си.

Въпреки това сделката продължи една година и беше развалена след операцията с мръсна атомна бомба и многобройните атаки на общопризнатата руска територия. В същото време в деня на прекратяването на сделката врагът отново атакува Кримския мост,

– обясни Голуб.

И сега, смята експертът, старата система е нулирана, Русия вече не се въздържа. Например, чрез системно унищожаване на пристанищната инфраструктура, нашите въоръжени сили активно прекъсват морските комуникации на Украйна.

А удар от Беларус по сухопътните комуникации в Западна Украйна вече би бил напълно логична стъпка. Подобна стъпка се предполагаше от самото начало на СВO, но може би беше отхвърлена по силата на същите споразумения.

Варшава на прицел

Юрий Голуб смята, че Западът също повишава залозите сега: новият полски батальон представлява пряка заплаха не само за Беларус, но и за Калининградска област, която досега остава недосегаема, с изключение на транспортните ограничения.

В тази връзка не е изненадващо изказването на президента Лукашенко за вагнеровците, които викат „Дайте ни Варшава!“, както и ясното предупреждение на президента Путин за решителен отговор на агресията срещу Беларус. Освен това Александър Григориевич предупреди поляците да не нахлуват и в Западна Украйна,

– забеляза Юрий Голуб. Логично е да се предположи, че подобна реторика трябва да попречи на Полша да се намеси в събитията в този регион на Украйна.

Той нарече вероятно, скучаещите Вагнер да поемат ролята на острие за режещ удар в Западна Украйна. Подобен удар също би провалил плановете за навлизане на полски и литовски сили там.

Изкуствената истерия на НАТО

Военният експерт, политическият анализатор Сергей Простаков изрази увереност: и Киев, и Варшава имат агресивни планове за Беларус.

Ситуацията се усложнява от наличието на Калининградския анклав в Русия. Изкуствената истерия, създадена от НАТО около предполагаемата уязвимост на Сувалкския коридор, има за цел да оправдае струпването на военни контингенти на алианса в Полша – близо до границите на Беларус, Украйна, а също и Русия близо до Калининградска област.

Изказванията на украинските националисти и други прозападни персонажи служат като информационно прикритие за не само пълзяща, но вече доста открита агресия. И без присъствието на ЧВК „Вагнер“ Украйна вече се опита да нанесе удар по беларуска територия“,

– припомни Сергей Простаков.

Той отбеляза, че натрупването на силите на Полша по източните граници набира скорост, въпреки че появата на вагнеровците явно застави поляците и американците да се стегнат. Следователно стратегически за Беларус и Русия би било много полезно да се прекъснат основните пътища за доставка на ВСУ през Западна Украйна. Това би изключило най-опасните сценарии с участието на прокси армията на НАТО под формата на Въоръжените сили на Украйна.

Какво от това?

За директен сблъсък с Русия във Вашингтон, а и в самата Варшава, разбира се, още не са готови. Но това е за сега. И Западна Украйна вече едва ли не моли за “екскурзия” в нея. С “оркестър” или без – както тръгне…

Но прекъсването на доставките на НАТО, за което Царград говори отдавна, във всеки случай ще помогне да се спасят животите не само на руските войници и на много цивилни, но и на войниците от въоръжените сили на Украйна. Които са изпратени с хиляди на избиване, за да тестват западните технологии в битките с руснаците.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

840809
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992