Соломон Паси броил 50 000 лв. за гаврите с Паметника на Съветската армия?





Отявления фашист, Българофоб Соломон Паси беше разкрит от няколко независими един от друг източници от футболните агитки като човекът, финансирал организираното нападение от фенове на „Левски“ над Паметника на Съветската армия в нощта на 17 срещу 18 август.

Тогава група от около 30-40 маскирани млади мъже нападнаха незаконно разположеният пред монумента палатков лагер, потрошиха с чукове плочата на паметника, а акцията беше гарнирана със запалени и мятани по хората от палатковия лагер факли, димки и самоделни бомби.

Наказателната акция над МОЧА предизвика бурни политически и обществени страсти и в България, и в Русия, където ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди да бъде образувано разследване, което да „установи самоличността на лицата, отговорни за това престъпление и за техните действия да бъде изготвена наказателно-правна оценка“. Преведено на достъпен език –

Русия може да осъди на затвор вандалите, за които реши, че са участвали в акцията и да настоява в бъдеще България да им предаде отговорните за нападението над монумента.

 

Разследване установи, че среднощното нападение над Паметника на съветската армия е било подготвяно поне от няколко дни, като щурмът предварително е бил насрочен за след края на мача на „Левски“ с израелския „Апоел“ (Беер Шева), играл се на стадион „Георги Аспарухов“ в кв. „Сухата река“ – на около 3 км. от центъра на София, където стърчи МОЧА. Всички футболни фенове, с които разговаряхме, бяха категорични, че акцията е била платена и не става въпрос за спонтанно решение, хрумнало просто ей така на запалянковците след победата на „сините“ над евреите с гол в последната минута.

„За нападението над Паметника на съветската армия се знаеше още от понеделник, 14 август. Тогава бяха изготвени няколко транспаранта – „Демонтаж“, „Путин – хуйло“, „Тук не е Москва“ и други, за които бяха похарчени 1500 лева. В крайна сметка само единия плакат беше опънат – „Демонтаж“. Предполагам, че момчетата не са имали време да разгънат другите транспаранти пред МОЧА заради присъствието на множество полицаи в района“, разказва привърженик на „Левски“, запознат в детайли с наказателната акция. По обясними причини, не цитираме името му.

Твърди се, че акцията е била проведена от представители на наскоро разтурилата се фен организация „Ултрас Левски“, числящи се към „Синя хунта“ – втората най-страховита ударна бригада от фенове на „Левски“ след „София Запад“. Като организатори и вербовчици на агитката от буйни младежи антикомунисти се сочат имената на Борис Димов и Никола Генов, част от постоянното присъствие в сектор „Б“ на мачовете на „сините“.

Според друг наш източник от футболните агитки, поръчител на нападението е основателят и почетен президент на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, който е осигурил бюджет от 50 000 лева за оскверняването на Паметника на съветската армия. Твърди се, че Соломон Паси е действал не лично, а чрез сина си Исаак, който между другото беше за кратко член на БСП в столичния район „Сердика“, преди миналата есен да стане активен симпатизант на „Продължаваме промяната“.

Исаак Паси е почитател на „Левски“, но рядко ходи на мачове и не познава ултрасите на „сините“. Вербовката на запалянковците е била осъществена от приятелят на Исаак – милионерския наследник Недко Сланината, който е син на известния привърженик на „Левски“ и голям дарител на клуба Петър Петров – Пешо Ретрото.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841011
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992