След полските и словашките шофьори на камиони блокират границата с Украйна





Словашкият съюз на автомобилните превозвачи (UNAS) обяви решението си да блокира граничния пункт Vyšné Nemecké-Uzhhorod с Украйна, считано от петък, 1 декември, съобщава Remix News.

Това решение, взето след разговори със словашкото министерство на транспорта, повтаря стъпката на полските превозвачи, които поискаха възстановяване на необходимите разрешителни за търговия за украинските превозвачи.

UNAS заяви, че тази блокада е в отговор на невъзможността на европейските компании да се конкурират с украинските превозвачи при настоящите условия. UNAS увери, че блокадата няма да засегне основни превози, включително на гориво, живи животни, хуманитарна помощ, бързо развалящи се и охладени стоки и военни доставки. Въпреки това потокът от търговски стоки ще бъде регулиран, като ще се допуска преминаването само на четири камиона на час.

По-рано този месец, в знак на солидарност с полските протестиращи, представители на UNAS временно блокираха граничния пункт Vyšné Nemecké от словашка страна за един час. Словашките превозвачи настояват Брюксел да възстанови изискването за търговско разрешително за украинските превозвачи, което е в съответствие с исканията на полските превозвачи.

Причината за протестите е временното спиране на изискването за двустранни разрешителни за международен автомобилен транспорт между Полша и Украйна – споразумение, сключено по време на преговорите между ЕС и Украйна за автомобилния транспорт. Освен това протестиращите оспорват електронната система на украинското правителство за чакане на опашки, която засяга полските камиони, връщащи се празни от Украйна.

Новият полски министър на инфраструктурата Алвин Гаядур подчерта значението на диалога за решаване на проблема, като заяви: „Нашите непрекъснати дискусии с транспортния сектор, украинското правителство и Европейската комисия са от решаващо значение за намиране на решение на причините за тези протести“, заяви министърът.

От 6 ноември полските шофьори на камиони протестират на граничните пунктове с Украйна в Дорохуск, Хребен и Корчова, като пропускат само по няколко товарни автомобила на час.

Междувременно от 23 ноември фермери протестират и на граничния пункт Медика. В понеделник те обявиха, че протестът им там ще продължи до 3 януари 2024 г.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841397
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992