Жесток скандал между „Промяната“ и Пеевски заради „грешната самопреценка“





В своя позиция партията осъжда “агресивния пиар и имитацията на сила”

„Продължаваме промяната“ (ПП) влезе в сблъсък с новия лидер в ДПС Делян Пеевски. От формацията на Кирил Петков и Асен Василев излязоха с позиция, разпространена до медиите тази сутрин. Малко след това Пеевски отговори пред репортери в парламента.

“Политическа партия „Продължаваме промяната“ осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата”, съобщават от ПП.

“Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости. Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства. Истинската сила е силата на промяната”, завършва позицията на ПП.

След това Делян Пеевски отговори така: „Оценката за всеки политик и за партиите я дават хората. На миналите избори хората дадоха ясна оценка, че ДПС е втора партия в държавата. А на това обединение – ПП и другите партии, хората дадоха четвърто място. Така че оценката я дадоха хората. Оттам нататък мен ме интересува само тяхната оценка, тези хора не ме интересуват.“

Разправията след това се пренесе и в пленарната зала. ДПС в лицето на Делян Пеевски и Йордан Цонев и Кирил Петков от ПП си викаха помежду си на първия ред в залата.

„Айде да видим какво ще стане“, закани се Пеевски на Петков.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова след това излезе на трибуната и призова за 15 минути почивка, за да може разправящите се да се разберат отвън „като мъже“.

„Преди малко тук се размениха такива думи – добре, че не ги чу българският народ. Може би само видя картината. Такива думи и такива взаимни обвинения между Пеевски и Петков, че просто това не може да продължава като управление на държавата, особено като става въпрос за здравеопазване, за 8 милиарда – ясно е, че не можете да си ги разделите. Излезте отвън и се разберете като мъже“, каза Нинова.

Това предизвика реакция от страна на Делян Пеевски, който й се развика от място.

„Не викай на мен, г-н Пеевски, двамата си викайте! Не викай на мен“, отвърна Корнелия Нинова. „Основният виновник да стигнем до тази ситуация в държавата се казва Бойко Борисов, ама сега седи и ви гледа сеира“, добави лидерката на БСП. Борисов в този момент бе в залата и се смееше на думите й. След това напусна.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков се отзова и действително даде почивка за успокояване на страстите.

Конфликт в парламента днес предизвика и предложението на ГЕРБ за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). От ПП-ДБ се противопоставиха остро на кандидатурата им.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841450
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992