Руския народ масово поиска Путин за президент на Русия





По искане не руския народ Владимир Путин обяви участието си в президентските избори на Русия с доверие от 78,5%

Владимир Путин прие да участва в президентските избори през 2024 г. Това съобщиха пред журналисти участници в разговор с държавния глава, състоял се след церемонията в Кремъл по случай Деня на героите на Отечеството, пише ТАСС.

Председателят на парламента на ДНР Артьом Жога отправи съответно искане към Путин и руският президент се съгласи, казаха участниците.

Настоящите правомощия на Путин като държавен глава изтичат на 7 май 2024 г. Следващите президентски избори в Русия са насрочени за 17 март.

Президентството на Путин

Путин се кандидатира за президент за пети път. Ако спечели, той ще заема поста държавен глава още шест години, до 2030 г.

Путин беше избран за първи път на най-високия държавен пост през 2000 г. за четиригодишен мандат. След оставката на първия президент на Руската федерация Борис Елцин на 31 декември 1999 г. е назначен за и.д. На 12 януари 2000 г. инициативната група го номинира за предсрочни президентски избори, а ден по-късно Путин се съгласи да участва в тях, което обяви по време на реч в Санкт Петербургския държавен университет.

Путин обяви намерението си да се кандидатира за изборите през 2004 г. по време на „Пряка линия“ 18 декември 2003 г. В края на мандата си през 2008 г. той напусна поста, тъй като според конституцията не можеше да го заема повече от два поредни мандата.

Дмитрий Медведев бе избран за нов президент на Русия, а Путин стана ръководител на правителството.

На 24 септември 2011 г. Медведев предложи на „Единна Русия“ подкрепят кандидатурата на Путин на президентските избори през 2012 г. Путин даде съгласието си, спечели и според актуализираното законодателство, зае поста президент не за четири, а за шест години.

През 2018 г., както и този път, Путин до последния момент не отговори на въпроса дали ще се кандидатира за нов президентски мандат. Според него ранното обявяване на подобни планове се отразява зле на работата на държавните служители, които започват да обръщат повече внимание на предизборната кампания, отколкото на основната си работа.

Преди шест години Путин обяви участието си в изборите на 6 декември – на среща с ветерани и работници от автомобилния завод ГАЗ.

Избори през 2024 г

През 2023 г. обявяването на намерението да се кандидатира за избори става днес, 8 декември – ден след като датата на провеждане на изборите беше определена от Съвета на федерацията. Според закона след решението на Съвета на федерацията кандидатите трябва да подадат документи в Централната избирателна комисия в рамките на 20-25 дни (в зависимост от това дали лицето се самоиздига или представлява политическа партия).

Този път не важи конституционното ограничение, забраняващо да бъдеш президент за повече от два последователни мандата. През 2020 г. бяха направени промени в основния закон на страната – тогава действащият държавен глава ще може да се кандидатира за най-високия пост, без да се вземат предвид предишни мандати.

Обществено мнение

Според последното проучване на Всеруския център за изследване на общественото мнение нивото на доверие на руснаците в Путин е 78,5%, а нивото на одобрение на дейността му е 75,8%. Изследването е проведено от 27 ноември до 3 декември сред 1,6 хиляди руснаци.

Според фондация „Обществено мнение“, мнозинството руснаци (70%) подкрепят номинацията на Владимир Путин за нов мандат, както се вижда от данни от проучване, проведено от 12 октомври до 13 ноември сред 6,1 хиляди пълнолетни респонденти.

На пленарно заседание Съветът на федерацията прие резолюция за насрочване на изборите за президент на Руската федерация за 17 март 2024 г. Според Централната избирателна комисия на Руската федерация президентските избори в Руската федерация за първи път ще бъдат многодневни, те ще се проведат от 15 до 17 март.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841061
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992