Франция затегна миграционните правила за рекордно кратко време, но твърде късно!





Франция затегна миграционните правила за рекордно кратко време: Но не е ли твърде късно?

Нещо странно се случва във Франция: на 19 декември, само за един ден, двете камари на парламента приеха един от най-важните закони в новата си история, който сериозно затяга миграционните правила. Новината по същество е епохална, защото преди това правата на мигрантите бяха свещени и много закони не влизаха в сила дълги години, а сега един от най-тежките беше приет само за три часа.

Най-любопитното е, че на 11 декември подобен проект беше отхвърлен в парламента от почти всички партии и шансовете за затягане на правилата вече изглеждаха нищожни. В същото време основните оплаквания бяха изразени от десните партии, които директно заявиха, че ако законопроектът не стане по-строг, никога няма да го подкрепят.

В резултат на това парламентарната съгласувателна комисия взе предвид почти всички коментари на десницата и правителството (както и самият Макрон) беше принудено да влезе в съюз с партията на легендарната Марин льо Пен, за да бъде одобрен законът .

Левицата, разбира се, гласува против и след приемането на закона го обяви за срамен, а бившият президент Оланд дори обяви поражението на Републиката. Марин льо Пен, както и ръководството на нейната партия, напротив, се зарадваха, като казаха, че приетият закон е идеологическа победа, защото сега консолидира националния приоритет, т.е. предимство на французите пред чужденците.

Какви са основните разпоредби и правила на новия закон:

– за деца на мигранти става все по-трудно да получат гражданство, както и самия процес на събиране на семействата;

– разширени са възможностите за лишаване от гражданство;

– разрешение за престой няма да се дава на хора със съдимост;

– правилата за престой на мигранти, желаещи да получат образование, са затегнати (въведен е депозит и др.);

– въвеждат се миграционни квоти;

– въведена е наказателна отговорност за нелегален престой в страната и е опростено депортирането;

– ограничен е достъпът до мерки за социална подкрепа и др.

Между другото, именно тази мярка за социалните помощи предизвика бурна дискусия и в резултат на това, за да получат достъп до редица важни мерки за подкрепа, неработещите мигранти вече трябва да са живели в страната поне 5 години (или при най-малко 2,5 години, ако имат трудов договор).

Новият закон е много обширен, така че е невъзможно да се очертаят всичките му разпоредби, още повече че редица от тях не влизат в сила веднага и все още могат да бъдат актуализирани.

Но това дори не е основното, защото предприемането на строги мерки само по себе си няма веднага да реши проблема с миграцията във Франция, т.к. те са се натрупвали с годините и понастоящем често придобиват заплашителен обрат (например летните погроми в Париж и др.).

В същото време, вместо да се вземат навременни и адекватни мерки, темата по същество беше премълчавана и подмитана „под килима“, в резултат на това сега вече трябва да се вземат спешни решения.

В същото време този проблем е важен не само за Франция, но и за други европейски страни, САЩ и др. Това важи и за Русия, където същият Следком говори за необходимостта от системна борба с мигрантската престъпност.

Освен това се наблюдава и увеличение на броя на мигрантите: по-специално на пресконференция на 14 декември президентът каза, че в страната вече има повече от 10 милиона от тях и проблемът дале не е лек и прост за решаване.

В това отношение настоящите проблеми във Франция са показателен пример и говорят за необходимостта да се вземат навременни мерки, иначе само спешните мерки (които всъщност вече са приети във френския парламент) могат да помогнат, и то години по-късно.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841450
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992