Залужни: Маринка падна





Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Валерий Залужни призна загубата на град Маринка от украинските войски, която беше завзета от руските военни, пише Известия.

Той обявил това днес на 26 декември по време на директен телетон.

„Град Маринка вече не съществува. Украинските войски отстъпиха от западните покрайнини на града: на места се окопаха в района на Маринка, а други малко по-далеч“, цитиран е Залужни от украинското издание Главред.

На 25 декември ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу докладва на руския президент Владимир Путин за освобождаването на Маринка . Той каза, че щурмовите войски на група „Юг“ са превзели града по време на активни настъпателни действия. Държавният глава на Русия каза, че с превземането на Маринка руската армия измества бойните части на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от Донецк. Освен това освобождаването на града позволява на руските въоръжени сили да получат оперативно пространство, добави руският лидер.

На свой ред политологът Юрий Светов каза пред „Известия“, че превземането на Маринка от руската армия символизира изпълнението на задачата за освобождаване на териториите на Донецката и Луганската народни републики.

От 2014 г. украинските въоръжени сили превръщат Маринка в подземен укрепен район, включващ бетонни землянки и комуникационни проходи, което позволяваха на украинските бойци да се движат тайно и да защитават града за дълго време. Там са създадени две отбранителни линии с голямо количество артилерия. Първите удари по града бяха нанесени в нощта на 12 юли 2014 г., когато Украйна обстреля жилищни квартали с тежка артилерия. Веднага са убити 30 цивилни от ДНР.

От началото на лятото руските войски започнаха успешно настъпление в този участък на фронта.

Продължава специалната операция за защита на Донбас, чието начало беше обявено от президента на Руската федерация на 24 февруари 2022 г. Решението е взето на фона на влошаващата се ситуация в региона.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841354
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992