На Туск му се отпуши слухът за протестиращите на границата с Украйна. Взе да се надява и моли





Полските власти се надяват скоро да приключи блокирането на границата с Украйна от полски превозвачи. Това каза на пресконференция в сряда, 27 декември, министър-председателят на републиката Доналд Туск.

„Надявам се, че нашите усилия да представляваме ефективно интересите на полските превозвачи и шофьори ще доведат до отслабване и в резултат на това до прекратяване на блокадата“, цитира думите му полският новинарски портал RMF24 .

В същото време той добави, че е малко вероятно да се постигне максимумът в изпълнението на всички искания на протестиращите, но въпреки това, според него, редица мерки ще позволят „да се разсеят емоциите и може би, бързо вдигнете блокадата на границата.”

Той подчерта, че възнамерява да повдигне въпроса за блокадата на границата с Украйна в близко бъдеще.

Доналд Туск

„Ще помоля шофьорите да не блокират преминаването в условията на [конфликт]. Като цяло ситуацията в Украйна е доста драматична по различни причини“, каза полският премиер.

Междувременно, ден по-рано, на 26 декември, полските превозвачи затегнаха блокадата на границата с Украйна , поради което времето за изчакване на шофьорите на камиони при напускане на Полша се увеличи до 30 дни или повече. Беше отбелязано, че има 1500 камиона на опашка, за да напуснат Полша за Украйна през ГКПП в Дорохуске. Опашката, дълга около 40 км, стига до град Маринин.

Лидерът на протеста на превозвачите в Дорохуск Едита Озигала каза, че протестът е станал по-интензивен и сега САМО един камион има право да влиза в Украйна на всеки три часа. Според нея решението за затягане на блокадата е взето поради факта, че след седем седмици отстъпките на протестиращите към украинската страна не са дали резултат.

В началото на ноември превозвачи от Полша започнаха да блокират автомобилни контролно-пропускателни пунктове на границата с Украйна. Те настояха за въвеждане на търговски разрешителни за украинските превозвачи и ограничаване на броя им. Заради това на границата се натрупаха огромни опашки от камиони . По-късно камионджиите обявиха, че протестната акция ще продължи до 1 февруари 2024 г.

На този фон в Украйна започнаха прекъсвания в доставката на някои стоки поради блокирането на границата. На 19 ноември вицепрезидентът на Асоциацията на международните автомобилни превозвачи (ASMAP) Владимир Балин каза, че Киев и Варшава възнамеряват да съдят заради проблеми с блокирането на движението на границата.„

Полските фермери люти! Обясниха на премиера си, какво планират за границата с Украйна

В края на ноември полските фермери от организацията „Измаменото село“ се присъединиха към протестиращите превозвачи на украинската граница и също започнаха да блокират ГКПП Медика-Шегини. Те заявиха, че ще пропускат само превозни средства, превозващи хуманитарна помощ. Преди това те също блокираха този пункт, но само от 9:00 до 20:00 часа местно време. На 27 ноември е въведена 24-часова блокада.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

839457
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992