Злобна лелка от щата Мейн “отстрани” Доналд Тръмп от бюлетината за първичните президентски избори





  • Всъщност Колорадо вече се отмята
  • ВТОРИ щат ОТСТРАНИ Тръмп от бюлетината

Злобна лелка от щата Мейн “отстрани” Доналд Тръмп от бюлетината за първичните президентски избори след решението на Върховния съд на Колорадо по-рано този месец.

Въпреки че Мейн има само четири електорални гласа, той е един от двата щата, в които гласовете се поделят между кандидатите. Тръмп спечели един глас в Мейн през 2020 г., така че отстраняването му от вота там, ако той се яви като кандидат на републиканците, би могло да има големи последици в надпреварата.

Държавният секретар на Мейн Шена Белоус, демократ, заключи, че Тръмп, фаворитът за републиканската президентска номинация, е подбудил бунт, когато е разпространил фалшиви твърдения за избирателни измами на изборите през 2020 г. и след това е призовал поддръжниците си да маршируват до Капитолия, за да попречи на законодателите да удостоверят вота, съобщава Sky News.

„Конституцията на САЩ не толерира нападение срещу основите на нашето правителство“, пише Белоус в решение от 34 страници.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния съд на щата и Белоус отмени решението си, докато съдът не се произнесе по въпроса.

Кампанията на Тръмп заяви, че бързо ще подаде възражение срещу „зверското“ решение.

Адвокатите на Тръмп оспориха, че той е участвал в бунтове и твърдяха, че забележките му към поддръжници в деня на бунта през 2021 г. са били защитени от правото му на свобода на словото.

Прецедент: Тръмп НЕ Е ДОПУСНАТ да участва в изборите в един от щатите в САЩ

С решението си щата Мейн се присъединява към Колорадо, където по-рано този месец Върховният съд също постанови, че Тръмп не може да бъде избран за президент. Решенията и в двата щата се позовават на 14-ата поправка на Конституцията на САЩ, която забранява заемането на длъжността на всеки, който преди това се е заклел да защитава страната, но след това е участвал в бунтове.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841347
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992