Киро отмъщава на Асен с аферата „Чаталджа“





Василев разчита само на Бойко Борисов, който го държи със…секс записи

Аферата с 5-те милиона лева, завлечени от фирма на Асен Василев, се разгаря. Повечето политически партии в НС не желаят крупният измамник да остане финансов министър след ротацията.

Най-яростен в това отношение е депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който публично изрази възмущението си: „Рецидивист-измамник да бъде финансов министър на България?!“ Източници от ПП намекнаха, че според вътрешното убеждение на замесените в схемата Асен Василев и Даниел Лорер в основата на интригата стои колегата им Кирил Петков, който е подал сигнал за имотните схеми със сградата на „Чаталджа“ до определени медии, които са му близки.

Това е отмъщението на Кирил към Асен, който от няколко месеца, особено след убийството на Алексей Петров, му отне контрола върху партията и фактически е премиер в сянка, призна пред медията ни депутат от „Промяната“, пожелал анонимност по обясними причини.

По негови данни напрежението между двамата лидери на ПП е достигнало кулминацията си. В тази битка Асен Василев разчита предимно на протекциите на Бойко Борисов, който лично го номинира за финансов министър, а сега държи да е вицепремиер. Топлите чувства помежду им вече се обсъждат активно в парламентарните среди и имат различни тълкувания.

Според едното, по обичайната си схема, Борисов вбива клин между лицата на „Промяната“, опитвайки се да ги настрои едни срещу други.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Според друго обяснение обаче Борисов „държи“ Асен Василев с компромати – включително и видеозаписи, и на практика манипулира изцяло поведението му като финансов министър. Асен е по-удобен за Бойко дори от Влади Горанов, до такава степен го слуша, поясняват източниците на медията ни. Въпросните видео записи са с предполагаемо хомосексуално съдържание, твърди ПИК. Те са били прожектирани и на някои от другите вождове на сглобката, примерно онези от Сараите.

В същото време точно сега на Борисов ще му е особено трудно да продължи да лобира за любимеца си Василев. Аферата с „Чаталджа“, при която се оказа, че е ощетен американски гражданин, осъдил Василев, вече има международен отзвук.

Ето какво пише по темата журналистът Атанас Чобанов:

„Мистър Бретшнайдер, според собственото си CV, започва работа като директор в СТВ, базиран в Ню Йорк, през ноември 2020 г. Тогава собственик на фирмата е Асен Василев. Съдът му даде право, каквото и да е претендирал. Фирмата му дължи 5 млн. лв., които няма как да получи. Ако иска да се пребори за удовлетворение – материално или морално – виждам следните ходове:

– сезира българската прокуратура за измама /ахаххааа/?
– завежда арбитражно дело срещу държавата България?
– завежда дело по закона RICO в САЩ?
– пие една студена вода?“

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

840826
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992