Кленовият сироп – диети за отслабване





Кленовият сироп е натурален продукт, който се прави от изцеден от кленовото дърво сок. Много от неговите ползи за здравето и красотата включват загуба на тегло, почистване на тялото от токсини, по-голяма устойчивост към заболявания, подобрена концентрация, повишена енергия, по-чиста кожа, подобрено зрение, по-лъскава коса и по-здрави нокти.

Диетата с кленов сироп стана особено особено популярна благодарение на Бионсе, която успя да свали значително килограми заради ролята си в „Dreamgirls“ с помощта на пречистваща напитка, съставена от кленов сироп, лимонов сок, вода и лютив червен пипер.

Детоксикиращата напитка с кленов сироп за отслабване се приготвя, като се смесят 20 ml от сиропа с 20 ml прясно изцеден сок от лимон, щипка лют червен пипер или джинджифил с 230 ml гореща или студена вода. Препоръчително е от получената смес да се пие между 6 и 9 чаши на ден, за да се постигнат желаните резултати.

Има четири основни вида диети с кленов сироп, между които може да се избира:

Пълен детокс – тази диета с кленов сироп включва 10 дена преживяване само с консумация на детоксикиращата напитка, въпреки че се препоръчва начинаещите да я следват само за 5-7 дни. Тя може да бъде удължена и до 14 дни, но това трябва да се прави само със съгласието на здравен специалист.
По-спокойната версия за отслабване с кленов сироп изисква закуската, вечерята или и двете хранения да бъдат заменени с две чаши от детокс напитката. По време на спазването на тази включваща кленов сироп диета трябва да се избягва консумацията на сладки и на преработени храни, както и на червено месо, пържена храна, бял хляб, млечни продукти, кафе и алкохол.
Третата опция е да се приема кленовият сироп веднъж в седмицата. При този вариант не се консумира никаква храна през целия ден, а се пие само от сместа на сироп с лимонов сок, вода и пипер един път в седмицата.
Мастър планът включва два пъти годишно многодневна детоксикация, комбинирана с детоксикация веднъж седмично!
Трябва да се има в предвид, че независимо как се пие кленов сироп според тези планове за намаляване на теглото и пречистване на организма, подобен тип диета може да бъде потенциално опасна за здравето. Спазването й неминуемо ще доведе до отслабване, но това ще е чисто в резултат от прекомерното ограничаване на калориите. При приемането на препоръчителните 2 супени лъжици от кленовият сироп по 6 пъти на ден под формата на детокс напитка се поглъщат едва 312 калории. Дори и да се изпиват по 9 чаши, това прави 468 калории, което е три пъти под минимума, които средно се изразходват дневно.

Не само изключително ниското калорично съдържание в плана е тревожното тук. Напитката е лишена от белтъчини, фибри, витамини, минерали и всички естествено срещащи се растителни химикали, които ни поддържат здрави и способни. След няколко дни прием вероятно ще се появи запек поради пълната липса на фибри в диетата. И ако следвате тази диета за по-дълго време, може да се окажете с ниски нива на хранителни вещества, включително на желязо, калций, цинк и витамин С. Същевременно комбинацията от захар и киселина (от сиропа и лимоновия сок) също е бедствие за зъбите и така може да увеличи риска от дентално гниене.

Има голяма вероятност този план за нискокалорична диета да ви остави гладни, раздразнителни и без енергия, тъй като нивата на кръвната ви захар главоломно ще спадат и ще се покачват. Именно поради тази причина, шансовете свалените килограми да се върнат отново след приключването на режима, са големи.

В заключение може да се каже, че за да се постигне детоксикация по естествен начин може да се разчита на бъбреците и на черния дроб, чийто основни функции са да пречистват тялото от токсините. По-добре би било да се насочи вниманието към стимулиране и подобряване на работата им, както и към придържане към здравословен начин на хранене, с който бавно, ни сигурно да се свалят излишните килограми, без това да представлява стрес за организма.







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

840990
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992