Германец ми чете лекции в Будапеща, какви били руснаците?





Орбан скръцна на зам.-гл. редактор на BILD: Германец ми чете лекции в Будапеща, какви били руснаците?

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан „скастри“ заместник-главния редактор на германския вестник BILD Пол Ронцхаймер, който пристигна в Будепеща специално за интервю с него, заради коментар за това какво означава за една страна Русия да й бъде съсед.

„Ако ви разбирам правилно, вие, като германец, току-що се опитахте да ми обясните какво означава да живееш до руснаци. Не забравяйте, че сме в Будапеща. Никой тук не може да чете лекции на унгарците за Русия.

Унгария е била окупирана от Русия няколко пъти. Малко са хората на планетата, които знаят повече за Русия от унгарците.

Не мога да си позволя да не разбирам как мислят и действат руснаците. Живеем в несигурна част на света. Заобиколени сме не само от приятели. <..> И Европа не може да си позволи лукса да говори директно само с украинци, но не и с руснаци“, предупреди Орбан.

„Не обичам да изглеждам смешен. И никой сериозен човек не може да каже, че Русия планира да атакува НАТО. Познавам руснаци, не са като нас.

Пълна глупост е да ги смятаме за същите като нас. Те имат различна история, култура, инстинкти и идеи. Други възгледи за свободата, за националния суверенитет. Всичко това е различно от гледна точка на европейците. Но те са рационални, хиперрационални“, обясни унгарският премиер.

В интервюто Орбан коментира възможността за връщането на Доналд Тръмп в Белия дом.

„Той [Тръмп] е бизнесмен, човек, който се е изградил сам, той има различен подход към всичко. И мисля, че това е добре за световната политика. Той е човек на мира. През четирите години на управлението си той не започна нито една война. И направи много, за да донесе мир в дългогодишните конфликтни зони в много трудни региони. Затова му вярвам много“, сподели Орбан.

Унгарският премиер не пропусна и темата за Украйна, като увери, че войната там „никога нямаше да се случи при Меркел“.

„Тя имаше ясно разбиране за този регион. Не само в Германия, но и в цяла Централна и Източна Европа. Тя ясно разбира Русия. Но изобщо не разбираше идеята за либерална демокрация в Русия и този глупав подход на мнозина на Запад. <..> Но [при Меркел] тази [война] никога нямаше да се случи“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

FOLLOW US ON

860168
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992