Бенедикт Къмбърбач доказа, че няма невъзможни неща





Брилянтната им игра в Кралския национален театър в Лондон му носи престижната награда Laurence Olivier за най-добър актьор в пиеса. Любопитни са превъплъщенията на актьора и на малкия екран. Ролята на Шерлок Холмс в сериала „Шерлок” му носи специално отличие за най-добър актьор в минисериал или филм, както и няколко престижни номинации. През 2014 година играе Стивън Хокинг в телевизионния филм „Хокинг”. Интересен факт е, че почти сигурен дуел на тазгодишните награди „Оскар” и сигурен на отличията „Златен глобус” е между Бенедикт Къмбърбач и сънародника му Еди Редмейн, който се превъплъщава в образа на учения в „Теория на всичко”. Лентата, с която синеокият британец ще се бори за статуетка, е „Игра на кодове”, в която ролята му също е биографична: на гениалния математик и изобретател Алън Тюринг, определян като един от бащите на компютъра. През 2016 г. Къмбърбач се въплъщава в героя на Marvel – доктор Стивън Стрейндж във филма „Доктор Стрейндж“ (Doctor Strange) заедно с Рейчъл Макадамс.

Ролите на злодей също не са му чужди. Виждали сме го като Джон Харисън във филма „Стар Трек: Пропадане в мрака”, в който стремежът му към власт застрашава планетата Земя. След премиерата, сайтът Flavorwive сравни персонажа му с този на Ханибал Лектър от „Мълчанието на агнетата”. За ролята актьорът е избран от режисьора Джей Джей Ейбрамс без кастинг. Във фантастичната поредица „Хобит” пък влиза в необичайните роли на Некроманта и дракона Смог,озвучавайки персонажите им. Ако се вдъхновите да се запознаете по-подробно с кариерата му, обърнете внимание на филмите „12 години в робство”, в който си партнира с Брад Пит и Майкъл Фасбендър, „Боен кон” на Стивън Спилбърг, „Изкупление” на Джо Райт и „Дама, поп, асо, шпионин” на Томас Алфредсон. Личният живот на Бенедикт Къмбърбач не е осветен от таблоидните прожектори. Актьорът предпочита да пази личното си пространство и се справя успешно с трудно постижимата в Холивуд задача.

През 2015 г. в малка църква на английския о-в Уайт в Деня на свети Валентин сключва брак с оперната режисьорка Софи Хънтър. Софи и Бенедикт имат двама сина. По време на престоя си в южноафриканската провинция през 2005 г., Къмбърбач и двама негови приятели са отвлечени от група въоръжени местни престъпници. Той е бил изваден от автомобила си, крайниците му са завързани и е вкаран в багажника на колата. Впоследствие техните похитители ги водят в безлюден район, след което ги освобождават, без да дават каквито и да било обяснения. След инцидента Къмбърбач споделя: „Това ме научи, че идваш на този свят по същия начин, по който си отиваш от него – без помощ от никого. Случката ме накара да искам да живея по начин, който да не бъде обикновен и клиширан.







БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

FOLLOW US ON

841362
ЗА КОНТАКТ

Най добрият и бърз начин да се свържете с нас е по месънджър на Фейсбук. Нашият адрес:
– – –
The San Francisco Telegraph
2076 – 16th Avenue, Suite A
San Francisco, CA 94116 USA

1 AEROPST WAY
MIAMI, FLORIDA
33206-3206
USA
“VOICE FROM AMERICA”
Phone: +789 322 2032

1958 South 950 East
Provo, UT 84606
United States
Phone: 801-765-9400
Fax: 801-765-1992